Výborný kávový perník s polevou

Výborný kávový perník s polevou
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 8
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 balíček prášku do perníku
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 3/4 hrnku silnější kávy
  • 1 hrnek cukru
  • čtvrt kostky másla nebo tuku (6 dkg)
  • 5 lžic oleje
  • 2 vejce

Kávová poleva:

  • 18 dkg moučkového cukru
  • asi 2,5 lžíce horké černé kávy

Postup receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku s kakaem, přidáme prášek do perníku a skořici
  2. Vmícháme procezenou chladnou kávu, cukr, rozehřátý tuk, olej, rozšlehaná vejce a umícháme středně husté těsto
  3. Rozetřeme je na vymazaný a vysypaný plech a asi 35 minut pečeme
  4. Vychladlý perník polijeme kávovou polevou
  5. Příprava polevy: Do misky prosejeme cukr, přidáme přes jemné plátýnko procezenou horkou kávu (nebo instantní kávu) a mícháme, až je poleva hustá a hladká

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.