Příprava: 30 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 50 dkg hladké nebo polohrubé mouky
- 3 dkg cukru
- 3 dkg tuku
- 3 žloutky
- 3 dkg droždí
- špetka soli
- 3 lžíce rumu
- citronová kůra
- cca 3 dl vlažného mléka.
Postup receptu
- Droždí posypeme lžičkou cukru, přidáme asi 3 lžíce vlažného mléka a mouky a necháme vykynout kvásek
- Tuk utřeme s cukrem a žloutky, pak přidáme kvásek, mouku a rum a zpracujeme hladké těsto
- Necháme asi 45 minut kynout na teplém místě, vyklopíme na vál, rozválíme na plát a kolečkem vykrajujeme koblihy
- Naplněné koblihy necháme kynout na vále celkem 20-30 minut, během kynutí je obrátíme
- Ve vyšší vrstvě tuku usmažíme tak, že je do tuku vložíme spodní stranou dolů a nejdříve smažíme zakryté pokličkou, po několika minutách pokličku sejmeme, koblihy obrátíme a dosmažíme