Koblihy

Koblihy
Příprava: 30 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg hladké nebo polohrubé mouky
  • 3 dkg cukru
  • 3 dkg tuku
  • 3 žloutky
  • 3 dkg droždí
  • špetka soli
  • 3 lžíce rumu
  • citronová kůra
  • cca 3 dl vlažného mléka.

Postup receptu

  1. Droždí posypeme lžičkou cukru, přidáme asi 3 lžíce vlažného mléka a mouky a necháme vykynout kvásek
  2. Tuk utřeme s cukrem a žloutky, pak přidáme kvásek, mouku a rum a zpracujeme hladké těsto
  3. Necháme asi 45 minut kynout na teplém místě, vyklopíme na vál, rozválíme na plát a kolečkem vykrajujeme koblihy
  4. Naplněné koblihy necháme kynout na vále celkem 20-30 minut, během kynutí je obrátíme
  5. Ve vyšší vrstvě tuku usmažíme tak, že je do tuku vložíme spodní stranou dolů a nejdříve smažíme zakryté pokličkou, po několika minutách pokličku sejmeme, koblihy obrátíme a dosmažíme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.