Drůbeží maso je nejen velmi oblíbené, ale také zdravé.
Kromě kuřete se poslední dobou stále častěji konzumuje i kachna, husa či krůta.
Dnes si společně představíme několik receptů na krůtí medailonky.
Jsou nejen velmi chutné a lehké, ale dají se připravit na mnoho různých způsobů.
Poradíme vám, jak na to!
Naše recepty
Potřebovali byste novou varnou desku? Podívejte se na náš test indukčních varných desek. Hodí se i do vaší domácnosti?
Proč bychom měli krůtí maso konzumovat pravidelně?
Krůta se na české stoly dostává stále častěji, většinou ne celá, tento způsob přípravy je stále typický spíše pro anglosaské národy v rámci vánočních svátků či Dne díkuvzdání. My nejčastěji konzumujeme zejména krůtí prsa, a to ve formě nejrůznějších plátků a medailonků.
Oproti kuřecímu masu je to krůtí chuťově výraznější, ale stejně jemné a křehké. Zároveň je plné bílkovin, vitamínů a minerálů. Naopak obsahuje jen minimum tuků. Mimochodem věděli jste, že krůtí maso je na bílkoviny stejně bohaté jako tuňák či losos? O důvod víc, proč ho zařadit do jídelníčku!
Krůtí medailonky se dají dusit, péct, připravovat jako minutky i grilovat. Pokud máte z krůtího masa obavu, zkuste jím pro začátek nahradit kuřecí či vepřové maso ve vašich oblíbených pokrmech. Uvidíte, že výsledkem budete mile překvapeni a brzy na krůtí maso nedáte dopustit.