Tento recept je velmi oblíbený v Itálii, kde se namísto nivy používá směs sladké a pikantní gorgonzoly. Krémovost omáčky můžete zvýšit či snížit v závislosti na množství použité smetany.
Ingredience:
- 4 krůtí plátky
- 140 g sýru niva
- 1 šálek vývaru
- 30 g másla
- 1/2 šálku smetany
- strouhanka
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Postup:
- Omyté krůtí plátky z obou stran osolte a opepřete.
- Následně je zlehka poprašte strouhankou.
- Do hrnce nalijte smetanu, rozdrobte nivu a přidejte rovněž sůl, pepř a nakrájenou petrželku.
- Za stálého míchání na mírném ohni vytvořte ze směsi krémovou omáčku.
- Na pánvi s rozpuštěným následně krůtí plátky z obou stran orestujte, v závislosti na výšce plátků přibližně 5-7 minut.
- Následně do pánve přilijte vývar a vařte několik minut, dokud nebude maso měkké.
Krůtí plátky s nivovým přelivem servírujte s rozmanitými typy bramborových příloh či se zeleninovou oblohou a čerstvým pečivem.

Krůtí maso se dá použít také pro přípravu guláše či rolády. Inspirujte se našimi dalšími recepty na přípravu krůty.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček