Květákové karbanátky jako rychlý oběd, kterým málokdo pohrdne

Pokud máte rádi tento druh zeleniny, dáte mi za pravdu. 

Květákové placičky patří mezi velice chutná bezmasá jídla. 

Nelze spekulovat ani o zdravotních přínosech květáku pro náš organismus. 

A vy, jakožto kuchtíci, se můžete zaradovat, že jde o rychlou přípravu.

Placičky z květáku můžete udělat z předvařeného květáku, ale i syrového. Když zvolíte syrovou variantu, opékejte pomalu a tvořte tenčí placky s nepatřičnou strukturou květáku. Lépe se tak tepelně upraví. 

Jelikož jde o velice rychlý oběd, může vás zachránit i v časovém nedostatku. Kromě placiček z květáku si můžete pochutnat i na dalších smažených receptech s květákem.

Zvolit jej však můžete i jako chutnou a zdravou přílohu k dalším pokrmům. Mrkněte na recepty na přílohy z květáku.

A jakou přílohu k nim zvolit? Nejlepší jsou brambory na různé způsoby. Určitě by se hodil i nějaký chutný dip k namáčení. Jednoduchý dip třeba můžete připravit raz dva smícháním bílého jogurtu s česnekem, solí, pepřem a špetkou papriky. 

Tak který z receptů na květákové karbanátky si dáte?

Napište nám, jak se vám to povedlo.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.