Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 30 dkg polohrubé mouky
- 1,5 dl mléka
- 2 dkg droždí
- 13 dkg másla
- 2 žloutky
- 7 dkg cukru
- špetka soli.
Maková nádivka
- 20 dkg mletého máku
- mléko dle potřeby
- cukr
- mletá skořice
- můžeme přidat i pikantní marmeládu.
Postup receptu
- Maková nádivka: Mák zalijeme horkým mlékem, přidáme ostatní přísady a povaříme
- Těsto: Ve vlažném mléce s troškou cukru rozpustíme droždí a necháme vzejít kvásek
- Změklé máslo ušleháme se žloutky a cukrem, přidáme mouku a vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout
- Z vykynutého těsta vyválíme obdélník, potřeme jej makovou nádivkou a stočíme jako závin
- Vložíme jej do vymazané bábovkové formy, necháme ještě chvíli nakynout a upečeme
- Pečeme 45-60 minut