Příprava: 60 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 28 dkg hrubé mouky
- 10 dkg tuku
- 4 dkg moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1/4 lžičky soli
- trochu vanilkového cukru.
Na kvásek
- 2 dkg droždí
- 1 kostka cukru
- 1/16 vlažného mléka. Krém: 1/4 l šlehačky
- 1 vrchovatá lžička pudinkového prášku
- 20 dkg másla nebo Hery
- 12 dkg moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa.
Postup receptu
- Do vlažného mléka dáme kostku cukru, rozdrobíme droždí a lehce posypeme moukou
- Přikryjeme a necháme 15 minut kynout
- Vykynutý kvásek vlijeme do mouky, přidáme rozpuštěný vlahý tuk, žloutky, sůl a vanilkový cukr
- Ze všech surovin vypracujeme jemné těsto, necháme vykynout a pak je na stéblo rozválíme
- Z těsta nakrájíme proužky 30×4 cm, natočíme je na tukem potřené plechové trubičky na kremrole, potřeme žloutkem rozšlehaným s troškou vody a necháme vykynout, pak je upečeme
- Vychladlé trubičky naplníme krémem
- Krém: Šlehačku uvaříme s pudinkovým práškem, do prochladlého pudinku zamícháme trošku rumu
- Máslo ušleháme s cukrem a kakaem a postupně zašleháme vychladlý pudink
- Povrch trubiček pocukrujeme nebo pokapeme polevou