Kyperský dezert

Kyperský dezert
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 400g sušenek (nejlépe bebe – můžeme použít polovinu kakaovích a polovinu klasických)
  • 100g cukru
  • 3 vejce
  • 1/2 čajové lžičky vanilky
  • 180g nastrouhané čokolády
  • 65ml vody 350g másla

Postup receptu

  1. Sušenky nalámeme no umeleme v mixséru(nemusí být úplně najemno)
  2. Přidáme cukr,vejce,vanilku,nastrouhanou čokoládu,vodu a na závěr rozpuštěné a vychladlé máslo
  3. Vzniklou hmotou vyplníme srnčí hřbet a necháme ztuhnout v lednici nejlépe přez noc
  4. Pro lepší vyklopení z formy doporučuji použít potravinářskou folii
  5. Vzniklí dezert krájíme na tenké plátky a podáváme na stůl

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.