Lehké citronové rigatoni s lososem

Lehké citronové rigatoni s lososem
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 3

Plné čerstvých chutí a zároveň tak zdravé! Jsou svěží a jednoduché, a s čerstvou bazalkou, česnekem, citronovou šťávou, kapary a lososem máte léto prakticky na talíři.

Ingredience

  • 500 g těstovin rigatoni
  • 1 lžička drceného česneku
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 šálku čerstvých listů bazalky, jemně nasekaných
  • pepř
  • sůl
  • filet z lososa o hmotnosti 500 g
  • kůra z jednoho citronu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 čajové lžičky kapar
  • strouhaný parmezán

Postup

  1. Uvařte těstoviny podle pokynů na obalu.
  2. Mezitím dochuťte lososa solí a pepřem a pečte při 180°C po dobu 15-20 minut, v závislosti na tloušťce.
  3. Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je a promíchejte s česnekem, olivovým olejem, bazalkou a dochuťte solí a pepřem.
  4. Přidejte do těstovin citronovou šťávu, kůru a kapary a promíchejte.
  5. Nakrájejte lososa na kousky.
  6. Jemně ho promíchejte s těstovinami.
  7. Pokrm servírujte horký s nastrouhaným parmezánem.
Rigatoni s lososem a parmazánem s vidličkou na bílém talíři.
www.thecookingjar.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.