Tyto vydatné lívanečky z ovesných vloček, chia a lněných semínek, příjemně oslazené javorovým sirupem, jsou nabité živinami, vlákninou, bílkovinami a omega-3 mastnými kyselinami. Navíc si na nich dozajista pochutnáte!
Ingredience
- 3 šálky bezlepkových ovesných vloček
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
- 2 lžíce chia semínek
- 2 polévkové lžíce lněných semínek
- ¼ šálku javorového sirupu
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1,5 šálku mléka
- 2 lžíce másla
Postup
- Předehřejte nepřilnavou pánev na střední teplotu.
- 2 šálky ovesných vloček rozmixujte na mouku ve výkonném mixéru nebo kuchyňském robotu, asi 30 sekund.
- K ovesné mouce přidejte prášek do pečiva, sodu, sůl, chia semínka a lněná semínka a chvíli pulsujte.
- Přidejte zbývající šálek ovesných vloček, javorový sirup, vejce, vanilkový extrakt a mléko.
- Mixujte 30–45 sekund nebo dokud se vše nespojí.
- Předehřátou pánev potřete máslem a dejte na ni ¼ šálku těsta na jeden lívanec.
- Smažte, dokud okraje nezačnou tuhnout, 3-4 minuty.
- Otočte a pokračujte ve smažení ještě 2–3 minuty.
- Podávejte teplé nebo udržujte v troubě na 95°C až 15 minut.

Vyzkoušejte další zdravé a chutné recepty z ovesných vloček! K snídani i svačině je lze lehce konzumovat třeba ve formě lívanců, palačinek, muffinů, koláčů či pudinku. Který recept vyzkoušíte jako první?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček