Nejlepší lososové recepty na 7 způsobů na jednom místě. Rychle, zdravě a výživně

Ještě před nedávnem byli lososi pochoutkou středních a vyšších tříd, avšak postupem času se jejich vynikající maso zabydlelo ve všech kuchyních.

Je to nejoblíbenější ryba s jemnou chutí, s křehkým a šťavnatým masem.

V jeho mase je obsažen vysoký podíl látek, které se starají o pevné kosti a zuby, dobré trávení, je prevencí proti chorobám krevního oběhu, posiluje nervy a podporuje zdravou kůži, nehty i vlasy.

Je tedy vhodné, abychom lososa, vedle jiných ryb, zařadili do našeho jídelníčku alespoň jedenkrát do měsíce.

Proto se inspirujte našimi 7 nejlepšími recepty na lososa a pochutnejte si.

Charakteristika masa z lososa

Losos obecný je dravá ryba, která žije většinu života v moři, ale která potřebuje k zajištění další generace sladkovodní toky.

Proto v dospělosti podniká dlouhé tahy proti proudu řek. Vodní stavby jí však zasahují do přirozeného životního cyklu a tak u nás patří losos mezi chráněné ryby. Lososa si tedy neulovíme a musíme se spokojit s dováženým lososem na ledu.

Maso z lososa je vynikající samo o sobě, proto je nejvhodnější některá z šetrnějších úprav, která nenaruší jeho chuť. Proto lososa nejčastěji opékáme, grilujeme nebo zapékáme, výjimečně dusíme.

Lze jej samozřejmě i smažit, ale smažením v různých obalech mu ubíráme na chuti. Před jakoukoliv úpravou jej osolíme a okořeníme.

Kořenit není třeba příliš, protože maso z lososa má vynikající chuť, kterou není nutné příliš upravovat.

Tip na závěr

K lososu se nejvíce hodí různě upravené brambory, zeleninový salát a některá z teplých nebo studených omáček.

Pokud máte chuť i na jiné druhy ryb, inspirujte se našimi recepty na grilované ryby.

Máte už lososa na talíři? Pochlubte se přátelům a sdílejte recept na facebooku!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.