Připravte si recept na vynikající tatarák z lososa. Poskládaný s nakrájenou červenou řepou a avokádem a jemně ochucený dijonskou hořčicí, petrželkou a stonky koriandru vytváří barevné a lahodné jídlo. Podávejte ho jako chutný předkrm k těstovinovému salátu s kuřecím masem.
Co budeme potřebovat
- 230 g filetu z lososa bez kůže (nakrájeného na kostičky)
 - 4 syrové červené řepy (střední, nakrájené a omyté)
 - 1 a 1/2 lžičky stonků koriandru (jemně nasekaných)
 - 1 červená cibule (nakrájená nadrobno)
 - 1 lžička dijonské hořčice
 - 1 lžíce citrónové šťávy
 - 2 a 1/2 lžíce olivového oleje
 - 1/2 lžičky plocholisté petrželky
 - 1 avokádo
 - mořská sůl
 - černý pepř
 
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
 - Vložte červenou řepu do malého pekáčku se 125 ml vody.
 - Přikryjte a pečte v troubě asi 1 hodinu, dokud nezměkne. Dejte stranou vychladnout.
 - Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé úhledné kostičky.
 - Přidejte do misky s polovinou stonků koriandru, polovinou hořčice a polovinou červené cibule.
 - Vmíchejte polovinu citronové šťávy a 1 a 1/2 lžíce oleje, dobře promíchejte, okořeňte podle chuti a uložte do lednice.
 - Na přípravu tataráku smíchejte lososa v misce s petrželkou, zbylými stonky koriandru, červenou cibulí, hořčicí, citronovou šťávou a olivovým olejem.
 - Podle chuti okořeňte, dobře promíchejte.
 - Avokádo rozpulte, opatrně vyjměte pecku a velkou lžící vyberte dužinu.
 - Nakrájejte na 0,5 cm kostky, vložte do malé misky a pokapejte trochou citronové šťávy a posypte špetkou soli.
 - Pro podávání umístěte doprostřed každého talíře 8 cm pečicí kroužek.
 - Na kostičky nakrájené avokádo rozdělte mezi kolečka, poté přidejte vrstvu červené řepy a poté tatarák z lososa.
 - Kroužky opatrně sejměte. Před podáváním ozdobte kapkou olivového oleje a nasekanou petrželkou.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček