Medová roláda

Medová roláda
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 16 dkg hladké mouky
  • 16 dkg moučkového cukru
  • 10 dkg medu
  • 1 vejce
  • 4 žloutky
  • sníh ze 4 bílků
  • na špičku nože jedlé sody.

Krém

  • 20 dkg másla
  • 5 dkg medu
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • vanilkový cukr.

Postup receptu

  1. Utřeme žloutky, med, vejce a cukr
  2. Lehce vmícháme střídavě sníh z bílků a prosátou mouku se sodou a těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech nebo pečící papír
  3. Upečené těsto stočíme (i s papírem) a necháme vychladnout
  4. Po vychladnutí roládu rozvineme a namažeme máslovým krémem
  5. Na krém utřeme všechny uvedené přísady a můžeme přidat podle chuti mletou kávu, kakao, kokos, apod
  6. nebo krém pro odlehčení nastavit kaší nebo pudinkem
  7. Roládu stočíme a povrch rolády dozdobíme zbytkem krému nebo jenom pocukrujeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.