Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 35 dkg hladké nebo polohrubé mouky
- 4 rovné lžíce medu
- 5 dkg moučkového cukru
- 15 dkg rostlinného tuku
- 1 vejce
- půl prášku do pečiva
- ztužený tuk na plech
- moučkový cukr s vanilkou.
Náplň
- 10 dkg másla
- 10 dkg moučkového cukru
- 12 dkg strouhaných ořechů
- 1-2 lžíce medu
- citronová šťáva.
Postup receptu
- Mouku prosijeme na vál s práškem do pečiva, přidáme cukr, rozdrobíme tuk a pomocí tekutého medu a vejce zpracujeme rychle těsto
- Necháme v chladu krátce odpočinout
- Pak těsto rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme plát, pomocí válečku přeneseme na pomaštěný plech a ve středně teplé troubě upečeme dorůžova
- Vychladlé pláty spojíme náplní a pocukrujeme nebo polijeme rumovou nebo citronovou polevou
- Necháme rozležet nejméně den, rozleželý koláč je chutnější)
- Na krém utřeme změklé máslo s cukrem a medem, přidáme strouhané ořechy a dochutíme několika kapkami citronové šťávy a dobře promícháme