Tento recept si nezapomeňte uložit! Vláčnou buchtu s medem a vanilkou potřenou krémovou polevou z kakaa, medu a másla si totiž budete chtít připravovat znovu a znovu.
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 3 šálky hladké mouky
 - 1 lžička prášku do pečiva
 - 1 lžička jedlé sody
 - ½ lžičky soli
 - 4 velká vejce, pokojové teploty
 - 180 g medu
 - ½ šálku moučkového cukru
 - 2 lžičky vanilkového extraktu
 - ¾ šálku rostlinného oleje
 - 1 šálek podmáslí
 
Na polevu:
- 270 g medu
 - 1 lžíce kakaa
 - 170 g studeného másla, nakrájeného
 - 2 lžičky vanilkového extraktu
 - 2 lžíce pestrého zdobení
 
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
 - Plech vymažte a vyložte pečícím papírem.
 - V míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu a dejte stranou.
 - V jiné misce smíchejte vejce a cukr a šlehejte, dokud se nespojí.
 - Přidejte vanilkový extrakt a rostlinný olej a znovu prošlehejte.
 - Postupně vmíchejte střídavě s podmáslím k suchým ingrediencím.
 - Těsto nalijte na vyložený plech a vrch zarovnejte lžící.
 - Pečte 30-35 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
 - Vyjměte z trouby a nechte úplně vychladnout.
 - Na přípravu polevy dejte studené máslo, kakao, vanilkový extrakt a med do mísy stolního mixéru.
 - Míchejte, dokud se vše nespojí a textura není lehká a nadýchaná, asi 8-10 minut.
 - Polevu natřete na upečené těsto a posypte zdobením.
 - Nechte v chladu, dokud nebudete připraveni k podávání.
 - Vyjměte z lednice 15 minut před podáváním.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček