9 vynikajících receptů na saláty z mrkve jako zdravá příloha či lehká večeře!

Máte chuť na něco dietního, výživného, ale zároveň chutného?

Co takhle vyzkoušet naše recepty na mrkvové saláty, které splňují vše výše zmíněné?

Inspirujte se tradičním Coleslawem, méně tradičním salátem s černou hořčicí a praženými arašídy či delikatesou s mangovo-křenovým dresinkem.

Dobrou chuť!

Tipy, jak zamrazit mrkev

  1. Připravte si následující vybavení: škrabku na zeleninu (volitelně), prkénko a nůž, hrnec vroucí vody, štěrbinovou lžíci, mísu s ledovou vodou, plech na pečení, pečící papír a sáčky do mrazáku.
  2. Mrkev očistěte a ořízněte.
  3. Nemusíte ji loupat, ve skutečnosti zachováte více živin, pokud si slupky ponecháte, ale je to na vás.
  4. Nakrájejte je na centimetrová kolečka.
  5. Plátky mrkve vhoďte do vroucí vody, abyste je několik minut blanšírovali.
  6. Vyjměte je z vody děrovanou lžící a přendejte do mísy s ledovou vodou.
  7. Mrkev slijte a položte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem.
  8. Dejte do mrazáku na hodinu nebo dvě, dokud nezmrzne.
  9. Mraženou mrkev přendejte do sáčku do mrazáku a pevně uzavřete.

Takto zmražená mrkev vydrží v mrazáku až 12 měsíců. Pokud vynecháte proces blanšírování, mrkev vydrží 2 měsíce.

Můžete zamrazit i již pečenou, restovanou či vařenou mrkev. Jednoduše ji přendáte do sáčků nebo do misek a dáte do mrazáku, kde vydrží až 3 měsíce.

Rozmraženou mrkev použijte spíše do teplých jídel, protože již nedosáhne takových kvalit jako mrkev čerstvá. Může se rozmočit nebo ztratit texturu.

A jak saláty chutnaly vám? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.