Čím naplnit tortillu? Inspirujte se našimi recepty na nejlepší tortillové náplně a nebudete litovat!

Plněná tortilla má již dlouhou dobu své místo v gastronomii a staly se oblíbenou součástí našeho běžného jídelníčku jako lehký oběd nebo chutná večeře.

Poskytují totiž velký prostor nejen pro využití vlastní fantazie a tím uspokojí chutě leckterého labužníka.

Víte, že se tortilly plní i na sladko?

Máte strach, že vám tortilly během přípravy vychladnou. Klidně je dejte na chvilku zapéct do sendvičovače. Pokud oceníte radu s výběrem tohoto pomocníka, mrkněte na tipy, jak vybrat nejlepší toustovač.

Možností čím plnit tortill je spousty. Sem patří dušené houby, protože i ty se hodí do tortill. Další možností mohou být i ryby nejčastěji konzervované například tuňák. Vše můžeme ještě doplnit zeleninou, uzeninou nebo i omáčkou.

Recept na domácí tortillu

Není nic lepšího než nefalšovaná mexická placka, kterou si připravíte doma. Je to jednodušší než by se mohlo zdát!

Co budeme potřebovat

  • 500 g mouky pšeničné hladké (lze použít i z poloviny mouku celozrnnou)
  • 1 lžíce soli
  • 3/4 hrnku olivového oleje
  • 3/4 hrnku vody
  • 1 lžička prášku do pečiva

Postup

  1. V míse smícháme 2/3 mouky se solí, vodou a olivovým olejem.
  2. Vytvoříme hladké a pružné těsto.
  3. Poté přidáme postupně zbylou mouku a opět vymícháme do hladkého těsta.
  4. Těsto rozdělíme na 12-16 stejných dílů a každý rozválíme na lehce pomoučeném vále na velmi tenkou placku.
  5. Na sporáku si rozehřejeme pánev na středně silnou teplotu a tortilly na ní z obou stran krátce opečte do světle zlata.

Pokud nespotřebujeme všechno těsto, tortilly můžete také opéci, ale ještě o trochu kratší dobu a zamrazit. Až je budete chtít použít, jen je vyndejte z mrazáku, lehce oroste vodou a rozpečte krátce na grilu či pánvi

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.