Vynikající recepty na zapékané fazole v těch nejlepších variantách. Vyzkoušejte je všechny!

Jak připravit fazole, aby chutnaly celé rodině?

Jak dodat do jídelníčku více vlákniny a bílkovin?

Řešením mohou být naše recepty na zapečené fazole!

Vyzkoušejte naše varianty s vejci, masem či zeleninou.

Jak správně uvařit fazole?

  1. Fazole namočíme na několik hodin do studené vody, aby změkl jejich tvrdý obal.
  2. Nejčastěji odmáčíme přes noc.
  3. Všechny luštěniny pro zapékání musíme předem uvařit.
  4. Zde je relativní hlavní nevýhoda luštěnin, protože jejich vaření trvá poměrně dlouhou dobu.
  5. Fazole vaříme vždy v nadbytku vody, to znamená, že jsou nejen zcela zatopeny, ale voda je musí o několik cm přesahovat.
  6. Během varu je nemícháme, nejvýše s hrncem trochu zatřeseme.
  7. Také je před vařením nebo během varu nesolíme, to uděláme až při zpracovávání změklých a uvařených luštěnin.

Připravili jsme si pro vás obsáhlý článek o fazolích. Překvapí vás svými zdravotními benefity i možnostmi využití v kuchyni. Víte, jaké druhy fazolí existují? Či jak se skladují?
To vše a mnohem více se u nás dozvíte!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.