Příprava: 20 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 5 vajec
- 15 dkg rostlinného tuku
- 25 dkg tvarohu
- 25 dkg moučkového cukru
- 35 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 dl mléka
- 10 dkg mletých vlašských nebo lískových jader
- 10 dkg Nutelly (nebo strouhané čokolády na vaření)
Postup receptu
- Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme z nich tuhý sníh
- Žloutky utřeme s cukrem a změklým tukem do pěny
- Pak po lžících přidáváme tvaroh, mléko a dobře promícháme
- Nakonec do těsta střídavě po lžících přidáváme a vmícháváme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků
- Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme Nutellu (nebo strouhanou čokoládu), do druhé části mícháme nasekané nebo umleté ořechy
- Obě těsta střídavě vkládáme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy
- Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 50 minut