Příprava: 20 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 22 dkg másla (nebo Hery)
- 22 dkg cukru
- 12 dkg polohrubé mouky
- 6 žloutků
- 6 bílků
- 3 lžíce kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
Náplň:
- 22 dkg ořechů
- 15 dkg moučkového cukru
- 1 dl rumu (může být méně, kdo má malé děti, tak nastavit vodou)
Poleva:
- buď čokoládová koupená nebo rozehřátá čokoláda
Postup receptu
- Máslo, cukr a žloutky ušleháme
- Potom ušleháme bílky na sníh
- Do směsi másla, cukru a žloutků pomalu přidáváme za stálého šlehání mouku, prášek do pečiva a kakao, nakonec opatrně vmícháme sníh
- Na vymaštěný a moukou vyspaný plech vylijeme těsto
- Pečeme, a když je buchta hotová, tak ji necháme chvilku vychladnout, asi 5–10min
- Připravíme si náplň tak, že rozemeleme ořechy a spolu s moučkovým cukrem a rumem povaříme
- Na vrch rozetřeme náplň z oříšků a polijeme čokoládou