Lahodná nízkosacharidová, nízkokalorická a nízkotučná příloha nebo svačina! Na klasické bramborové hranolky si ani nevzpomenete.
Co budete potřebovat
- 1 celer
- 2 lžíce oleje (nejlépe olivového nebo kokosového)
- 2 lžičky oregana
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- sůl a pepř
- 4 snítky rozmarýnu
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Oloupejte a nakrájejte celer na hranolky.
- Naplňte hrnec studenou vodou a přidejte nakrájený celer.
- Přiveďte k varu, hranolky sceďte a nechte oschnout.
- Přidejte oregano, česnek, sůl a pepř a dobře promíchejte.
- Na plechu v troubě rozehřejte olej.
- Když je olej horký, vyndejte plech z trouby a vložte na něj celerové hranolky.
- Navrch dejte stonky rozmarýnu a vraťte plech do trouby na 35–40 minut.
- Hotové hranolky vyndejte z trouby a servírujte!

Připravili jsme si pro vás i dalších 10 luxusních receptů s celerem v hlavní roli tak, jak ho pravděpodobně neznáte. Ať už se rozhodnete pro jeho nakládanou, pečenou či smaženou verzi, rozhodně si pochutnáte.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček