Pečené naplněné papriky v 7 různých receptech. Inspirujte se!

Možná znáte klasické recepty na plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží. 

My pro vás máme mnohem nápaditější recepty nejen od nás z Čech, ale také ze zahraničí! 

Inspirujte se paprikovými dobrotami a pusťte se do vaření. 

Zajímá vás, co svedou domácí konvektomaty? Podívejte se, jak jsme je ohodnotili a jaký přínos pro zdraví má jídlo v nich připravované.

Proč jíst papriky?

Papriky mají nízký obsah kalorií a jsou nabité živinami. 

Jsou vynikajícím zdrojem vitamínů A a C, draslíku, kyseliny listové a vlákniny.

Barva paprik je způsobena dobou, kdy jsou papriky sklízeny. Zelené papriky se sklízejí dříve, proto nemají šanci zbarvit se do žluta, oranžova a následně do červena. 

Ve srovnání se zelenými paprikami, mají červené papriky téměř 11x více beta-karotenu a 1,5x více vitamínu C. 

Pomáhají papriky s hubnutím?

Pokud jste slyšeli, že mají papriky výrazný účinek na snižování váhy, berte toto sdělení s rezervou. 

Papriky obsahují kapsaicin. Bylo prokázáno, že tato látka se nachází v pálivých paprikách a podporuje funkci metabolismu a potlačuje chuť k jídlu. 

Výzkumy ukazují, že kapsaicin ovlivňuje metabolismus hlavně zvýšením tělesné teploty, která způsobí větší spotřebu energie, kterou tělo bere z tuků. Na základě toho jsou tuky více spalovány a vy hubnete.

V průběhu času vám tedy může tento efekt poskytnout jistou výhodu při hubnutí, ale ne nijak výrazně.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.