Vyzkoušejte luxusní recepty na pilaf na 5 různých způsobů. Který bude vaším favoritem?

Hledáte tip na jednoduchou a chutnou večeři?

Nebo slavnostní přílohu?

Pak jste tu správně!

Připravili jsme si pro vás 5 chutných receptů na pilaf, které si oblíbíte!

Vyzkoušejte masovou i vegetariánskou verzi.

Vyzkoušejte také naše vynikající recepty na upečenou rýži, která se hodí pro všechny příležitosti!

Pár zajímavostí na závěr

  • Pilaf je pokrm z rýže, který se vaří ve vývaru.
  • V závislosti na tom, kde se připravuje, může být doplněn masem, rybami, zeleninou, sušeným ovocem nebo ořechy.
  • Popularitu pilafu lze vysledovat přinejmenším do doby Alexandra Velikého ve 3. století před naším letopočtem.
  • Když Alexandr navštívil provincii Baktria, dostal na královské hostině pilaf. Vojáci Alexandra Velikého prý tehdy přivezli recept na pilaf do Makedonie jako jedno ze svých nových oblíbených jídel.
  • Kromě základních potravin se do pilafu používalo jehněčí nebo křepelčí a někdy trochu chilli.
  • Zajímavé je, že Uzbekové věří, že pilaf by měli připravovat pouze muži.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.