Příprava: 35 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 6 lžic polohrubé mouky
- 6 lžic krupicového cukru
- 6 vajec
Smetanová pěna:
- 1 šlehačka
- 2 kelímky zakysané smetany
- 10 dkg krupicového cukru
Dále:
- několik plodů kiwi (6–8 ks)
- 1/2 l vody
- 1,5 balíčku vanilkového pudinku
- cukr podle potřeby
Postup receptu
- Ušleháme do husté pěny celá vejce s cukrem a lehce vmícháme mouku
- Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a krátce pečeme
- Upečený piškot necháme vychladnout a vychladlý potřeme smetanovou pěnou
- Na ni ušleháme šlehačku, přidáme oba kelímky zakysané smetany, krupicový cukr a rozmícháme
- Pěnu poklademe na kolečka nakrájenými kiwi a zalijeme prochladlý rosolem – v 1/2 l vody uvaříme 1,5 balíčku vanilkového pudinku a osladíme podle chuti
- Obměna: kiwi můžeme doplnit i jiným ovocem – dílky pomerančů, mandarinek apod., a rosol dochutit citronovou šťávou