Lahodné, dietní a zdravé. To jsou naše recepty na grilovaného pstruha.
Ochutnejte nejrůznější kombinace, které se vám rozplynou na jazyku.
Jaký si připravíte, jako první?
Naše recepty
Jak ugrilovat celou rybu?
Krok 1: Připravte rybu a gril
První věc, kterou musíte při grilování ryb udělat, je připravit jak rybu, tak gril. Gril si nastavte na dvouzónové grilování, abyste měli možnost rybu přesunout z teplejšího místa grilu do chladnějšího, podle toho, jak se peče.
Další věcí je důkladně vyčistit a naolejovat grilovací rošt. Toto je krok, který doporučujeme pro veškeré tipy grilování, ale ještě důležitější je u ryb – protože ryba je jemnější, je pravděpodobnější, že se roztrhne, pokud se přilepí na gril, a špinavý, nenamazaný grilovací rošt.
Nakonec ruby vyndejte z lednice asi 20 nebo 30 minut před pečením, aby měly pokojovou teplotu. Důkladně ji osušte, aby se odstranila přebytečná vlhkost na kůži, vycpu dutinu ryby aromatickými ingrediencemi a dochuťte ji zevnitř i zvenčí solí a pepřem. Pak ji celou potřete olejem.
Krok 2: Umístěte rybu na gril
Rybu nastavte pod úhlem 45° ke grilovacímu roštu. To je tajemství, jak získat na rybách pěkné šrafované grilovací značky.
Krok 3: Čas se obrátit
Zasuňte obracečku dolů skrz grilovací rošt se můžete pokusit zvednout rybu zespodu. Pokud odolává, přestaňte zkoušet a nechte ji vařit déle, dokud se kůže neuvolní a vy rybu otočíte. Dále je to jen otázka čekání, až se uvaří. Pokud si myslíte, že kůže je příliš hnědá, než se ryba propeče, jednoduše ji přesuňte do chladnější části grilu.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček