Nejlepší recepty z hrnce na pomalé vaření: inspirujte se!

Máte doma pomalý hrnec? Recepty v brožurce od výrobce můžete mít snadno a rychle vyčerpány.

Co teď?

Připravili jsme si pro vás skvělé recepty, které chutnají dobře právě díky pomalému vaření.

Obrovskou výhodou je, že si třeba takový oběd můžete připravit už před noc.

Není nutno stát u plotny a hlídat, aby se vám něco nepřipálilo.

Pomalé hrnce se tedy hodí k tažení polévek, zejména pak vývarů. Doporučujeme si v pomalém hrnci připravit třeba hovězí vývar s knedlíčky, který potřebuje opravdu dostatečný čas.

Jak vlastně pomalý hrnec používat?

Pokud se chystáte v pomalém hrnci uvařit své první jídlo, zaručeně byste měli vědět, jak jej správně využít.

Ale nebojte, není to náročné a zvládne to každý.

Největší výhodou pomalých hrnců je, že se během přípravy pokrmu nemusíte o to, co se v hrnci děje, starat.

Příprava jídla

Všechny suroviny si před vařením připravte do požadované velikosti. Kořenová zelenina vyžaduje přípravu delší, proto je vhodné ji umístit do spod hrnce. Nahoru pak můžete umístit maso, které se bude nad vzniklou párou z tekutiny hezky dusit. 

Všeobecně by v hrnci měla být tekutina pokaždé. Ať už se bude jednat o vodu, vývar či víno.

Dle zvolení teploty můžete proces vaření zrychlit nebo zpomalit. V praxi to znamená, že s vyšší teplotou se zkracuje doba přípravy. 

Zde máme pár tipů, co při vaření v hrnci na pomalé vaření dodržet:

  • nezvedejte pokličku dříve, než to bude nezbytné (každé mrknutí pod pokličku prodlouží dobu přípravy jídla a o 20-30 minut)
  • využijte spíše sušené koření (čerstvé je pak rozvařené do hněda a navíc nedrží aroma tak dlouho jako sušené)
  • jídlo po dovaření nenechávejte pod poklicí do vychlazení (dlouhé držení jídla v teple napomáhá množení bakterií)

Tak co na to říkáte? Nezní to náročně, že?

Už máte svůj pomalý hrnec, nebo se stále ohlížíte? Jak si vybrat ten nejlepší, který bude vyhovovat právě vám, vám poradíme v naší recenzi hrnců na pomalé vaření.

A proč si nakonec takový spotřebič pořídit? Zejména šetří vitamíny a nutriční hodnoty jídla, zachovávají se chutě a vůně a navíc poskytuje téměř bezstarostnou přípravu.

Ráno si nachytáte suroviny, dáte je vařit, nastavíte čas, odskočíte si do práce a vrátíte se do obědem provoněného domova. Nezní to lákavě?

Napište do komentářů, jak se vám recepty z hrnce na pomalé vaření, pečení a dušení daří.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.