Příprava: 50 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 6 bílků
- 6 žloutků
- 100 g cukru
- 80 g polohrubé mouky
- 30 g kakaa
- 30 g oleje
Na náplň:
- 120 g másla
- 200 g cukru
- 500 g tvarohu
Na 2. náplň:
- 150 g cukru
- 20 g kakaa
- 5 g Solamylu
- 150 g tuku
Postup receptu
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh
- Žloutky utřeme s cukrem, a pak do nich postupně zapracujeme mouku s kakaem, olej a nakonec sníh
- Těsto rozetřeme na vymazaný plech
- Pečeme při 180 °C asi 15 minut
- Necháme mírně zchladnout a vyklopíme na cukrem poprášený velký tác
- V mixeru utřeme změklé máslo s cukrem a měkkým tvarohem do hladkého krému
- Na vychladlý korpus naneseme stejnoměrnou vrstvu náplně
- Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme cukr, kakao, Solamyl, tuk a lžičku vlažné vody
- Dále mícháme, až je hmota hladká a lesklá
- Necháme mírně zchladnout
- Polevu rozetřeme po celém povrchu náplně a dáme do chladna ztuhnout
- Nakonec moučník nakrájíme na stejně velké čtverečky, které můžeme ozdobit šlehačkou