Už jste někdy zkusili, pro své blízké, připravit recepty z římského hrnce?
Jídla, na která použijete tento jedinečný kuchyňský kousek hliněného nádobí budou zcela jistě chutným a zdravým zpestřením vašeho jídelníčku.
V tomto článku najdete mnoho zajímavých receptů, které vás příjemně překvapí. Hlavně konečnou chutí uvařených jídel.
Naše recepty
Jestli jste nespotřebovali všechen lilek a nebo jen nevíte co s ním, nechte se inspirovat těmito recepty na zapečený lilek.
A proč zrovna římský hrnec?
Římský hrnec je hliněná nádoba, ve které můžete připravit šťavnaté delikatesy.
Pokrmy se v hliněném hrnci dusí v páře, bez tuku a v jídle tak zůstávají zachovány téměř všechny cenné vitamíny a minerály.
Římský hrnec se hodí především k zapékání a pečení všech druhů potravin, které chcete připravit. Kuchaři si nejčastěji pochvalují dokonalé rozložení teploty uvnitř hrnce. Pokrmy jsou tak rovnoměrně a důkladně propečené a maso si zachovává šťávu.
Obvykle se využívá pro pečení masa, brambor a zeleniny.
Ale dejte si při používání pozor na náhlé změny teplot. Důležité je hrnec namáčet a dávat ho do studených trub. Naopak když vyndaváte horký hrnec z trouby, vždy jej pokládejte buď na dřevěné nebo korkové podložky.

 
               
               
               
               
               
               Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček