Tato roláda obsahuje šťavnaté maso z krůtích prsou, které je zatočené kolem směsi čerstvých bylinek, kukuřičného chleba, jablek a křupavé vepřové klobásy. To si prostě musíte zamilovat!
INGREDIENCE
- 2 střední řapíky řapíkatého celeru
 - 1 střední cibule
 - 1 střední sladké jablko
 - 3 stroužky česneku
 - 2 lžíce čerstvé petrželky a další na ozdobu
 - 1 lžíce čerstvých lístků šalvěje a další na ozdobu
 - 1 lžíce lístků čerstvého tymiánu a další na ozdobu
 - 3 lžíce másla
 - 3 lžičky soli
 - 230 g vepřové klobásy
 - 110 g kukuřičného chleba
 - 1 velké krůtí prso bez kosti, s kůží (cca 2 kg)
 - 1 šálek kuřecího vývaru
 - 2 lžíce oleje
 - 1/4 lžičky mletého černého pepře
 
POSTUP
- Umístěte rošt doprostřed trouby a zahřejte na 175 ° C.
 - Do velké mísy dejte najemno nakrájený řapíkatý celer, cibuli, nasekaný česnek a jablko.
 - Rozpusťte 2 lžíce másla na velké pánvi na středně vysoké teplotě.
 - Přidejte cibulovou směs a 1 lžičku soli.
 - Vařte za občasného míchání do měkka asi 10 minut.
 - Vraťte směs do velké mísy.
 - Do pánve přidajte zbývající lžíci másla a rozpusťte.
 - Přidejte vepřovou klobásu (v případě potřeby nejprve odstraňte střívka) a vařte, přičemž klobásu nalámejte dřevěnou lžící na malé kousky, dokud nezhnědne a nebude provařená, 6 až 8 minut.
 - Přendejte do mísy s cibulí.
 - Do mísy rozdrobte také kukuřičný chléb na velmi malé kousky o velikosti strouhanky.
 - Bylinky na roládu nasekejte, promíchejte a přidejte do mísy.
 - Položte 1 celé vykostěné krůtí prso s kůží kůží dolů na prkénko delší stranou blíže k vám.
 - Krůtu přikryjte 2 mírně se překrývajícími listy plastové fólie.
 - Plochou stranou paličky na maso prso naklepejte, dokud nebude mít stejnoměrnou tloušťku cca centimetr.
 - Maso z obou stran ochuťte zbylými 2 lžičkami soli.
 - Přeneste náplň na maso a rozetřete do rovnoměrné vrstvy, přičemž po celém obvodu ponechejte centimetrový okraj.
 - Krůtu srolujte zdola nahoru pevně do špalku a urovnejte švem dolů, konce zastrčte.
 - Svažte kuchyňským provázkem, jednou po délce rolády a poté po šířce v 5 cm intervalech.
 - Nalijte 1 šálek kuřecího vývaru do pekáče o rozměrech 23 x 33 cm.
 - Roládu položte do středu pekáče švem dolů.
 - Osušte ji a poté potřete vršek 2 lžícemi oleje.
 - Posypeme 1/4 lžičky černého pepře.
 - Pečte, dokud není kůže zlatavě hnědá a vnitřní teplota nedosahuje alespoň 71 °C, 70 až 80 minut.
 - Přendejte na prkénko a nechte alespoň 10 minut odpočívat.
 - Vývar a šťávu z pekáče použijte jako omáčku.
 - Odřízněte a odstraňte kuchyňský provázek, poté roládu nakrájejte příčně na centimetr silné plátky.
 - Ozdobte zbylými nasekanými čerstvými bylinkami.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček