Tatarák z lososa

Tatarák z lososa
Příprava: 15 minut Počet porcí: 4

Jedná se o perfektní jídlo pro vás, pokud máte rádi čerstvé, lehké mořské plody s živou a jasnou chutí, jako jsou kapary, šalotka, ocet a bylinky. Tento chutný a snadný recept na lososa můžete podávat jako předkrm nebo si jej vychutnat samotný.

Co budeme potřebovat

  • 675 g lososa bez kůže
  • 4 lžičky jemně nasekané šalotky
  • 2 lžíce (30 ml) bílého vinného octa
  • 1 lžíce (15 ml) vody
  • 3 lžíce (45 ml) olivového oleje
  • 2 lžíce najemno nasekané čerstvé pažitky
  • 4 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžíce jemně nasekané ploché petrželky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce nasekaných kaparů
  • 1 lžička omáčky Tabasco

Postup

  • Nožem nakrájejte lososa na malé kostičky a dejte stranou do lednice.
  • V malé misce smíchejte šalotku, ocet a vodu. Nechte 5 minut marinovat.
  • Šalotku sceďte a tekutinu vylijte.
  • Přidejte šalotku a zbývající ingredience k lososu.
  • Dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte.
  • Ihned podávejte se zeleným salátem, toastovým chlebem nebo domácími bramborovými lupínky.

Nejkřupavější toasty se připravíte ve výkonném a kvalitním topinkovači. Jaký je ten nejlepší do vaší kuchyně se dozvíte v naší recenzi.
A recept na křupavé domácí chipsy najdete na našem webu. Připravte si zdravější alternativu!

Opečený chlebík vedle hory krémového tataráku s lososem.
Zdroj: chichilicious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.