Příprava: 20 minut
Vaření: 45 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 50 dkg polohrubé mouky
- 3 dkg droždí
- 3 žloutky
- 2 dl mléka
- 6 lžic rozehřátého másla
- 4 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- citronová kůra
- 1,5 kg třešní
- tuk na vymazání.
Postup receptu
- V míse zmladíme ve vlažném mléce droždí s cukrem a když vzejde, přimícháme mouku se žloutky, tukem, solí a citronovou kůrou
- Těsto dobře vypracujeme (má být trochu řidší než na buchty)
- Ihned je rozetřeme do vymazaného pekáče asi na prst vysoko
- Posypeme je třešněmi a necháme na teplém místě asi hodinu kynout (nadnese-li těsto při kynutí třešně, trochu je do něho zatlačíme zpět)
- Vykynutou bublaninu upečeme při střední teplotě dorůžova
- Tato bublanina je lehká, kyprá a je jí hodně