Asijské nudle udon v 5 lahodných receptech. Vyzkoušejte zase něco nového!

Bezvaječné pšeničné nudle udon se těší stále větší oblibě a není se čemu divit.

Jednoduše se připravují a skvěle chutnají.

My jsme si pro vás dnes připravili 5 snadných a lahodných receptů s udon nudlemi v hlavní roli, díky kterým si je také oblíbíte.

Vyzkoušejte variantu s kuřecím masem, krevetami i polévku!

Co to vlastně jsou udon nudle?

  • Udon nudle se vyrábí z pšeničné mouky, vody a soli a skvěle se hodí pro nasátí různých lahodných omáček a do polévek. Můžete je koupit již předvařené nebo sušené.
  • Skvělým tipem na přípravu těch nejlepších udon nudlí je koupit si je již předvařené a dát do mrazáku. Mražené nudle mají totiž lepší strukturu a je menší šance, že se vám převaří.
  • A jak je správně uvařit? Vložte mražené nudle do vroucí vody. Jakmile jsou ve vroucí vodě, teplota vody se sníží a přestane se vařit, protože nudle jsou studené. To je v pořádku, protože to zabraňuje jejich převaření a voda je tak horká, že nudle oddělí. Textura nudlí by měla být žvýkavá, ale měkká. Jemně nudle promíchejte, dokud nebude každá nudle oddělená. To by mělo trvat 1-2 minuty. Snažte se nudle sami neoddělovat, protože by je to mohlo roztrhnout, počkejte, až se samy oddělí, a jemně je zamíchejte.
  • Jakmile se nudle oddělí a stanou se poddajnými, vyndejte je z horké vody a poté je opláchněte pod studenou vodou.
  • Pokud je neplánujete použít hned, pokapejte je trochou oleje, aby se neslepily.

A jak se vám naše dnešní recepty na udon nudle líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.