Příprava: 20 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
Tmavé těsto
- 17,5 dkg krystalového cukru
- 17,5 dkg másla
- 9 žloutků
- 1 vanilkový cukr
- 10 dkg polohrubé mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 5 dkg kakaa
- 175 dkg mletých ořechů. 2. kávové těsto: 20 dkg cukru
- 9 bílků
- 30 dkg mletých ořechů
- 3 lžíce instantní kávy
- 8 dkg polohrubé mouky
- 10 dkg bílé polevy
- marcipánové nebo čokoládové hvězdičky na ozdobu
Postup receptu
- Tmavé těsto ušleháme máslo s oběma cukry do pěny
- Přidáme žloutky, mleté ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem
- Těstem naplníme vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu na bábovku
- Kávové těsto vyšleháme z bílků tuhý sníh a přišleháme cukr
- Mouku smícháme s instantní kávou, opatrně prosijeme na hotový sníh, přidáme mleté ořechy a zlehka promícháme
- Těsto vylijeme na tmavé těsto ve formě a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 50 minut
- Bábovku necháme vychladnout, vyklopíme z formy a ozdobíme rozpuštěnou bílou polevou a marcipánovými či čokoládovými hvězdičkami