Tento snadný veganský recept na francouzský smetanový dezert je vším, co od sladké tečky po výborném obědu, chcete. Pokud jste začínající veganský cukrář, jednoduše se zamilujete, do jednoduchého receptu bez vajec.
Co budeme potřebovat
- plechovka kokosového mléka
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 300 ml mandlového mléka
- 4 lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce kukuřičné mouky (kukuřičný škrob)
- 6 lžic moučkového cukru
- maliny (borůvky, jahody)
Postup
- K přípravě náplně do creme brulee si v hrnci na mírném ohni zahřejeme kokosové mléko s vanilkovým extraktem.
- Vedle v míse si smícháme mandlové mléko, kukuřičný škrob a cukr.
- Vše společně promícháme, aby směs neměla hrudky.
- Směs mandlového mléka a kukuřičného škrobu vlijeme do kokosového mléka a pokračujeme ve šlehání při mírné teplotě, dokud směs nezhoustne přibližně 4 minuty.
- Do připravených zapékacích misek vložíme maliny.
- Poté směs opatrně do formiček na creme brulee vlijeme.
- Formičky zakryjeme potravinářskou fólií a dáme je do lednice ztuhnout alespoň na 2 hodiny.
- Před podáváním povrch dezertu posypeme cukrem a hořákem ho opálíme, aby zkaramelizoval.
- Dezert můžeme zapéct i v troubě v režimu grilu při 220°C.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček