Aspik o Velikonocích – 5 chutných receptů na tuto tradiční sváteční pochoutku

Velikonoce jsou často nejen svátky jara, ale také jídla.

Bochánky, beránky, nádivka, vajíčka na mnoho způsobů…

Chcete si spravit chuť něčím pikantnějším?

Inspirujte se našimi originálními recepty na velikonoční aspik!

Můžete ho připravit z různých druhů zeleniny i masa.

Jak pracovat s aspikem?

Mnoho lidí se receptů s aspikem obává. Není ale proč. Jediné, na co je třeba dát si pozor, je nepodcenit dobu tuhnutí aspiku. Pokud budete příliš nedočkaví, aspik se vám při vyklápění z formy roztrhne a veškerá vaše práce bude zničena.

Stejně dobře nechte případně ztuhnout i jednotlivé vrstvy aspiku s různými ingrediencemi při tvoření náročnějších pochoutek. Pro snazší vyklápění se doporučuje formy pokrýt potravinovou folií. Existují ale rovněž speciální formy a formičky určené přímo na aspik, které mají speciální nepřilnavý povrch.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.