Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 30 dkg polohrubé mouky
- 25 dkg moučkového cukru
- 10 dkg oleje
- 4 vejce
- 4 lžíce teplé vody
- 1/2 prášku do pečiva. Náplň: marmeláda
- ovoce
- velký bílý jogurt
- 2 lžíce želatiny nebo dortového želé
- 1 šlehačka v prášku
- 1 barevná želatina.
Postup receptu
- Utřeme žloutky s cukrem za postupného přilévání oleje a vody
- Vmícháme tuhý sníh z bílků a po částech mouku prosátou s práškem do pečiva
- Opatrně promícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme dorůžova
- Upečené těsto potřeme marmeládou
- Na ni rozprostřeme kompotované nebo čerstvé ovoce a potřeme jogurtovým krémem
- Rozpustíme 2 lžíce želatiny ve 2,5 dl ovocné šťávy z kompotu nebo moštu ( oslazené vodě s citronovou šťávou) a zahřejeme, přitom postupujeme podle návodu na přípravu želatiny uvedeném na sáčku
- Když začne želatina tuhnout, vmícháme bílý jogurt a ušlehanou šlehačku v prášku, kterou můžeme nahradit sněhem ze 2 bílků ušlehaným s 2 lžícemi moučkového cukru a 1 vanilkovým cukrem
- Jogurtový krém přelijeme červenou želatinou připravenou podle návodu
- Při podávání zdobíme šlehačkou