Tyto recepty na pečené vepřové maso naložené v marinádě z hořčice musíte ochutnat

Křehké maso, nasládlá vůně a trochu štiplavá chuť?

To všechno a mnohem více najdete v těchto receptech na vepřovou pečeni s hořčičnou marinádou!

Přemýšlíte, jak zakomponovat hořčici do dalších jídel? Podívejte se na konec článku!

Druhy hořčic a jak je používat?

Jak pravděpodobně víte, hořčice je známé koření, které se velmi běžně používá ve slaných pokrmech, jako jsou klobásy, maso a saláty. Má výraznou chuť, která posune váš pokrm na další úroveň. Více o hořčici, jako takové se dozvíte v našem speciálním článku o hořčičném semínku.

Zde vám přinášíme tipy, jak používat 5 nejčastěji konzumovaných hořčic.

Celozrnná hořčice

Chuť celozrnné hořčice se liší podle semen použitých k její výrobě. Celozrnná hořčice má velmi hustou texturu. V závislosti na obsažených hořčičných semínkách může mít celozrnná hořčice různé příchutě. Může být pikantní i sladký, ale někdy i hořký.

Tento druh hořčice můžete přidat do salátové zálivky nebo do omáček. Je skvělým společníkem na klobásy, preclíky, šunkové sendviče a sýrové talíře.

Medová hořčice

Medová hořčice má okouzlující sladkou chuť. Pro ty, kteří chtějí hořčic s náznaky sladkosti, je medová hořčice ideální volbou. Lidé jí vyrábějí kombinací stejného množství medu a hořčice.

O medové hořčici lidé říkají, že je spíše sladká než pikantní. Lidé ji používají k výrobě salátových dresinků a podávají jí k jednohubkám a do sendvičů.

Pikantní hořčice

Pikantní hořčice obsahuje hnědé hořčičné semínko a málo octa, takže většina původní kořenité chuti jí zůstane. Někdy se přidává muškátový oříšek, zázvor a skořice pro zemité tóny. Aby to bylo ještě pikantnější, občas se do ní přidává i křen. Tato odrůda je známá jako „lahůdková“ hořčice, protože převládá v lahůdkových sendvičích. Může také zlepšit chuť masitých pokrmů, jako jsou klobásy, pečené hovězí maso a pastrami.

Americká hořčice (Yellow Mustard)

Dalším názvem americké hořčice je žlutá hořčice. Název mluví za vše. Je to možná nejvíce typická hořčice Ameriky. Často se používá k doplnění chuti sendvičů se slaninou, rajčaty a salátem, hamburgerů, salátových dresinků a barbecue omáček.

Dijonská hořčice

Dijonská hořčice byla pojmenována podle svého původu, francouzského města Dijon. Je to krémová žlutá pasta, která chutná štiplavě, kysele a kořeněně. Tradičně obsahuje hnědá hořčičná semínka a verjuice (lisovaná šťáva z nezralých hroznů). Dijonskou hořčici můžete podávat s jakýmkoli slaným pokrmem, jako je maso a pomazánky na sendviče.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.