7 vynikajících receptů na domácí jitrničku. Pochutnejte si!

Zabíjačka vždy patřila k českým tradicím.

Navíc je s ní spojena i řada pochoutek, které se z poraženého vepřového masa vyrábí.

Pokud i vy patříte k těm, kteří mají pro tyto lahůdky slabost, vyzkoušejte naše jedinečné recepty na domácí jitrnici!

Připravte si ji se žemlí, kroupami nebo v podobě jitrnicového prejtu.

Gurmánský zážitek bude vždy zaručen!

Kroupy jsou také velmi častou součástí hrstkových polévek. Vyzkoušejte je, uvidíte, že vás skvěle zasytí!

Jak na domácí jitrnice

Pokud jde o maso, které je nejlepší na výrobu domácích jitrnic použít, můžeme říci, že se liší kraj od kraje. Obecně se používá „méně hodnotné maso“, tedy hlava, lalok, bůček a dále nejrůznější vnitřnosti, zejména játra, ale použít lze i plíce či slezinu. Z hlediska koření tvoří základ česnek, majoránka, sůl, pepř a mleté nové koření. Přidat lze rovněž i cibuli či zázvor.

Několik triků na závěr

  • Na špejlování použijte suché špejle, aby se dobře lámaly, které těsně před špejlováním pomažte trochou tuku. Budou se vám následně snadněji protahovat střívkem. Pomůže také jejich seříznutí nožem do špičky.
  • To, že je domácí jitrnice hotová, poznáte tak, že vám v hrnci, ve kterém ji vaříte, vyplave nahoru.
  • Aby vám jitrnice při opékání na pánvi nepraskla, existují dva triky. Buď jitrnici před vložením na pánev dejte na dvě minuty do horké vody, nebo ji před opékáním zlehka obalit v hladké mouce. Každopádně je nutné při opékání postupovat pomalu.
  • Udává se, že z jednoho prasete se při zabíjačce udělá asi šedesát jitrnic.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.