Recepty na pečeni z vepřového masa na 4 inspirativní způsoby, které se budou vracet na váš stůl

Víte, jaké maso patří k těm nejšťavnatějším a nejvyužívanějším? Je to bezesporu vepřová pečeně.

Jedná se o část pod páteří prasete a patří k tomu nejlepšímu, co z čuníka můžete získat. 

Jak tuhle část masa připravit, aby si uchovala svou šťavnatost a zároveň nechutnala stále stejně?

Inspirujte se našimi lákavými recepty.

Hodila by se vám malá trouba do kuchyně nebo na chatu? V naší recenzi elektrických stolních trub vám poradíme s výběrem. Mrkněte se!

Jak je vidět, vepřová pečeně je velice variabilním typem pokrmu, ať už ji děláte jen tak, plněnou nebo třeba s omáčkou.

Vedle panenky a kýty patří do nejvyšší třídy toho, co na praseti najdete. 

Pečínku koupíte samotnou, nebo také jako kotletu i s kostí. Pro některé recepty je ideální, pokud je maso i s tukovým krytím – s kůží. 

O tom jsme se ostatně přesvědčili už v receptu “na křupavo”.

Která je vaše oblíbená část z vepříka? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.