Pomerančové vídeňské řezy s dvěma druhý krémů

Pomerančové vídeňské řezy s dvěma druhý krémů
Příprava: 35 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 8
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

Těsto:

  • 250 g cukru
  • vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 2 dcl oleje
  • 2 dcl mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • půl sáčku prášku do pečiva

První krém:

  • 80 g kukuřičného škrobu
  • 1 l pomerančového džusu
  • 7 lžic cukru

Druhý krém:

  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 130 g másla
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • vanilkový cukr

Na ozdobu:

  • pomerančový džus
  • piškoty
  • čokoládová poleva
  • 2 lžíce rumu

Postup receptu

  1. Vejce si nejprve ušleháme s cukrem do husté pěny
  2. Potom pomalu vmícháme zbytek ingrediencí – mouku, mléko a prášek do pečiva, vytvoří se nám trošku tekutější těsto, tak se nelekejte
  3. Nalijeme na pečící papír na plech a pečeme při 200 °C asi 10 až 15 minutek
  4. Prví krém z džusu, kukuřičného škrobu a cukru uvaříme v hustou kaši a ještě teplou ji naléváme na vychladlý plát těsta a rozetřeme
  5. Druhý krém uvaříme z mléka a pudinku, poté do vychladlé směsi pomalinku zaděláme máslo ušlehané s cukrem
  6. Musíme krém nechat vychladnout, následně ho můžeme natřít na ten první, co jsme nanesli
  7. Nakonec smícháme džus s rumem a do něj namáčíme piškoty, které hned pokládáme na řezy
  8. Úplně nakonec pokapeme čokoládou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.