Kombinace klobásy a zelí je velmi oblíbená zejména v Rakousku a Německu. Vyzkoušejte ji i vy doma!
Ingredience:
- 500 g vinné klobásy
- 300 g kysaného zelí
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 PL sádla
- 1 čajová lžička vinného octa
- kmín
- sůl
Postup:
- Z vinné klobásy pomocí špejle či párátka vytvořte spirálu nebo ji můžete nakrájet na menší kousky a okraje zajistit párátkem.
- Následně na pánvi se sádlem klobásu z obou dvou stran zlehka orestujte.
- Klobásy z pánve vyjměte a do zbytku sádla dejte orestovat nakrájenou cibuli.
- Následně k cibuli přidejte kysané zelí, podlijte vodou a přidejte též prolisované stroužky česneku, sůl a vinný ocet.
- Vše důkladně promíchejte.
- Pánev přiklopte a zelí duste přibližně 10 minut.
- Poté na zelí vložte zpět vinné klobásy a vařte ještě dalších přibližně 20 minut.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček