Luxusní domácí vepřová pomazánka z pečeného masa známá také jako rilletes. Čím déle zůstane v troubě, tím více se pak rozplývá na jazyku.
Ingredience
- 600 g vepřového bůčku
 - 400 g vepřových jater
 - 2 cibule
 - 150 g sádla
 - sůl
 - pepř
 - bobkový list
 - 1 lžička tymiánu
 - 2 stroužky česneku
 - 4 kuličky nového koření
 - špetka muškátového oříšku
 
Postup
- Cibuli oloupejte a pokrájejte na kolečka, játra očistěte, maso nechte vcelku.
 - Pekáček vymažte sádlem, vložte do něj maso a cibuli, oloupaný česnek, bobkový list, několik kuliček pepře, tymián a nové koření, navrch přidejte 2 lžíce sádla a dejte péct na 1,5 hodiny.
 - Několikrát, dle potřeby, maso podlijte a otočte.
 - Přidejte játra a pečte ještě 20 minut.
 - Bůček, játra, cibuli a česnek a výpek (bez koření) přendejte do mixéru a rozmixujte do hladka.
 - Dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem, případně přidejte sádlo, promíchejte a můžete podávat, nebo paštiku přendejte do skleniček, zalijte malou vrstvou rozpuštěného sádla a skladujte v lednici 1-2 týdny.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček