8 skvělých receptů se zapékaným mletým masem, které musíte ochutnat!

Stálicí v české kuchyni jsou rozhodně zapékané pokrmy.

Jsou většinou snadné na přípravu a jejich výhodou je, že k nim již nemusíme vařit samostatnou přílohu.

Proto jsme si pro vás tentokrát připravili výtečné recepty na zapečené mleté maso 8x jinak!

Máme pro vás varianty s bramborami, paprikou, lilkem či těstovinami.

Užijte si to!

Vybíráme maso na mletí

  • Maso k zapékání kupujeme již mleté, které bývá namleto v mixu z vepřového a hovězího masa, případně jen z jednoho druhu.
  • Nebo si mleté maso také můžeme umlít doma sami na masovém mlýnku z jednotlivých druhů masa.
  • Výhodu máme v tom, že víme, jaké maso bylo použito.
  • Mleté maso se mele většinou z vepřového bůčku nebo plece, předního hovězího masa a pro chuť je vhodné přidat kousek uzeného.
  • Poměr jednotlivých druhů je v domácnosti libovolný, podle toho, jak chceme mít maso tučné.
  • Kromě toho můžeme doma do mletého masa využít různých odkrojků a samozřejmě použít i maso drůbeží nebo rybí.
  • Na zapékané jídlo pro 4 dospělé osoby potřebujeme zhruba 500 g masa.

A jak vám naše recepty na zapékané mleté maso chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.