Příprava: 30 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 1 lasagne
 
- 50 dkg vepřové kýty
 
- 1 lilek
 
- cibule
 
- 20 dkg strouhaného tvrdého sýra
 
- 6 stroužků česneku (i více)
 
- pepř
 
- sůl
 
- olej. Bešamel: 3 lžíce másla
 
- 3 lžíce hladké mouky
 
- 1/2 l mléka
 
- sůl
 
- muškátový květ.
 
 
Postup receptu
- Lasagne předvaříme v osolené vodě
 
- Vepřové maso nakrájíme na kousky, promícháme je s olejem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem a necháme několik hodin proležet
 
- Po proležení rozehřejeme olej, orestujeme na něm jemně nakrájenou cibuli a proleželé maso
 
- Po opečení maso podusíme téměř doměkka
 
- Během dušení k němu přidáme očištěný a na kousky nakrájený lilek
 
- Než se maso s lilkem podusí, připravíme bešamel z rozehřátého másla a zlehka opražené mouky
 
- Vše zalijeme mlékem a povaříme nejméně 20 minut do hladké omáčky, kterou osolíme a dochutíme muškátovým květem
 
- Pekáček vytřeme máslem nebo olejem, vlijeme trochu bešamelu, rozetřeme a postupně skládáme lasagne, masovou směs s lilkem, bešamel, strouhaný sýr a vrstvy opakujeme
 
- Poslední vrstva tvoří bešamel zakrývající lasagne posypaný zbytkem strouhaného sýra
 
- Pečeme nejdříve zakryté, zhruba po 20 minutách odkryjeme a dalších 20 minut dopékáme