Italský pokrm, který můžeme jíst samostatně s pečivem nebo společně s výbornými těstovinami!
Připravte si jeden z těchto skvělých receptů na ragú jako z Francie.
Věřte, budou vám chutnat všechny.
Naše recepty
Historie francouzského pokrmu ragú
Ragú je hustý, vydatný guláš francouzského původu. V závislosti na kuchaři a regionu může být ragú připraveno jako hlavní jídlo nebo může být navrženo jako hustá omáčka k vařeným novým bramborám, nudlím nebo nějaké jiné příloze.
Charakteristickým znakem je, že se vaří velmi pomalu na mírném ohni. Pomalé vaření umožňuje, aby se chuť časem rozvinula a vytvořila bohatou chuť.
Mnoho kuchařů ho historicky připravovalo nad ohněm nebo na zavřených kamnech, aby v průběhu dne pozvolna zrál a pravidelně přidávali přísady podle potřeby.
Co se ingrediencí týče, u tohoto pokrmu neplatí žádná pravidla. Obvykle jsou hlavními ingrediencemi maso, houby nebo kořenová zelenina, které se opečou na pánvi před přidáním tekutin, jako je voda nebo víno, a poté lze přidat také různé koření, jako je pepř a bylinky. Ingredience lze také přidávat, když se ragú vaří, aby se zajistilo, že se nerozpustí do dušeného masa.
Termín „ragoût“ pochází z francouzského ragoûter, což znamená „obnovit chuť k jídlu“. Recepty na tento guláš pocházející z 17. století byly nalezeny ve Francii, což naznačuje, že ho lidé připravovali již velmi dlouho. Některé ragoûts jsou například zcela vegetariánské, zatímco jiné jsou plné masa a někteří kuchaři přidávají přísady, jako je smetana, aby obměnili chuť.
Když se jí jako hlavní jídlo, obvykle se nejlépe hodí k hustým, vydatným chlebům. Při podávání jako omáčky se často ředí.
Protože ragú může být velmi syté, obvykle se doporučují malé porce.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček