Tento pokrm je hotový za pouhých 15 minut. Doplněný křupavými krevetami, rajčaty a česnekem a vše upravené na másle! Prostě rychlá a snadná týdenní nebo víkendová večeře. Vyzkoušejte i další lahodné recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou.
Co budeme potřebovat
- 300 g špaget
- 1 žlutá cibule (nakrájená na kostičky)
- 2 lžíce másla (nebo olivového oleje)
- 6 stroužků česneku (nasekaných)
- 500 g syrových krevet
- 2 lžičky sušené bazalky
- 1 lžička soli
- 400 g pasírovaných rajčat nebo marinara omáčky
- 1 lžička bujónu
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžička mletého černého pepře
- špetka krystalového cukru
- 160 ml mléka (nebo husté smetany)
- strouhaný parmazán
- extra čerstvá nasekaná petrželka
Postup
- Těstoviny uvaříme al dente podle návodu na obalu.
- Ve velké pánvi rozehřejte máslo na střední teplotu.
- Přidejte cibuli a smažte, dokud nebude průhledná.
- Vmíchejte česnek a smažte, dokud nebude voňavý (asi 30 sekund), poté přidejte krevety s bazalkou a 1/2 lžičky soli.
- Krevety smažte asi 2 minuty.
- Rychle přidejte omáčku, bujón, petržel, cukr a zbývající sůl.
- Před přidáním mléka (nebo smetany) nechte omáčku ještě minutu prohřát.
- Pokračujte ve vaření další minutu, nebo dokud nejsou krevety propečené.
- Jakmile jsou těstoviny uvařené a scezené, promíchejte je smetanovou rajčatovou omáčkou, dokud se nespojí.

Aby se vám česnek nepřipaloval a nepřichytával ke dnu vaší pánve, je třeba mít kvalitní nádobí. Proto se podívejte na naší recenzi ocelových pánví, které dalšímu přichytávání zamezí.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček