Špagety s krevetami a česnekem jsou rychlovkou, kterou lze zakousnou i při sledování filmu v pátek večer, jako zdravé křupky. Ale jestli nestojíte o nic zdravého tak si připravte smažený dietní hřích v podobě domácích brambůrek.
Co budeme potřebovat
- 250 g špaget
- 60 g másla
- 500 g krevet
- ¼ lžičky soli
- ½ lžičky červené papriky
- 4 nasekané stroužky česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 2-3 lžíce nasekané čerstvé petrželky na ozdobu
Postup
- Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Dobře sceďte a nechte si 1 šálek vody z těstovin.
- Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě rozpusťte dvě lžíce másla.
- Přidejte krevety, sůl a drcenou červenou papriku a za občasného míchání vařte, dokud nejsou krevety matně růžové, asi 2-3 minuty.
- Sundejte z plotny a dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte zbývající máslo a česnek a vařte, dokud nebude voňavý, asi jednu minutu.
- Přidejte citronovou šťávu, vodu z těstovin a parmazán. Míchejte, aby se vše spojilo.
- Špagety přendáme na pánev a promícháme s omáčkou.
- Navrch přidejte krevety a ozdobte petrželkou.
Aby se vám česnek nepřipaloval a nepřichytával ke dnu vaší pánve, je třeba mít kvalitní nádobí. Proto se podívejte na naší recenzi ocelových pánví, které dalšímu přichytávání zamezí.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček