Tento jedinečný recept na vegetariánské lasagne jsou prostě číslo jedna při vašich přípravách na rodinný oběd.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
 - 1 malá cibule nakrájená na kostičky
 - 3 stroužky česneku nasekané
 - 800 g konzervovaných rajčat nakrájených na kostičky
 - 1 lžička citronové kůry
 - 2 lžíce citronové šťávy
 - 60 g nasekané čerstvé bazalky
 - ¾ lžičky soli
 - 3 velké cukety nakrájené na proužky
 - 300 g ricotty
 - 1 velké vejce
 - 65 g strouhaného parmazánu
 - 450 g mozzarelly nakrájené na plátky
 - Čerstvě mletý pepř
 
Postup
- Předehřejte troubu na 190 stupňů.
 - Vymažte zapékací mísu.
 - Do velkého hrnce přidejte olivový olej a ohřívejte na středně vysokou teplotě.
 - Cibuli a česnek opékejte za častého míchání 3–4 minuty nebo dokud cibule nezačne měknout.
 - Přidejte rajčata, citronovou šťávu a kůru, bazalku, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti.
 - Přiveďte k varu a poté vařte 30–35 minut nebo dokud směs nezačne houstnout.
 - Mezitím rozložte na prkénko nakrájenou cuketu.
 - Cuketu osolte a dejte na 10 minut stranou, dokud se neopotí. Cuketu osušte papírovou utěrkou a dejte stranou.
 - Cuketové nudličky rozložte v jedné vrstvě do pánve a opékejte 5-7 minut nebo dokud nezačne měknout. Opakujte i se zbylými plátky.
 - V malé míse prošlehejte ricottu, parmazán a vejce.
 - Na dno rovnoměrně rozprostřete trochu rajčatové omáčky, navrstvěte nudličky cukety, navrch přidejte směs ricotty a poté navrstvěte plátky mozzarelly.
 - Opakujte a vrstvení zakončete mozzarellou.
 - Posypeme mořskou solí a čerstvě mletým pepřem.
 - Zakryjte alobalem a pečte 30 minut.
 - Odstraňte alobal a pečte dalších 20 minut, nebo dokud nezhnědnou a nebudou bublat.
 
Přece jen vás láká klasická verze italských lasagní? I tyto recepty najdete na našem webu, tak šup na ně!


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček