Cuketové lasagne jsou svěžím pojetím klasického italského jídla. Je plné zeleniny, ale stále má bohatou chuť a báječnou texturu tradičních lasagní. Doplňte je strouhaným parmazánem a lístky bazalky a budete mít perfektní jídlo pro celou rodinu.
Co budeme potřebovat
- 4 velké cukety
 - 910 g mletého hovězího masa
 - 680 g rajčatové omáčky
 - 430 g sýru ricotta
 - 100 g strouhaného parmazánu
 - 180 g nastrouhané mozzarelly
 - 1 vejce
 - Sůl
 - pepř
 - malá hrst čerstvé petrželky a bazalky, nasekané
 
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
 - Cuketu nakrájejte podélně na tenké plátky.
 - Přidejte mleté hovězí do velké pánve na středně vysokou teplotu a opékejte ho, dokud nezhnědne.
 - Nalijte omáčku na těstoviny na mleté hovězí maso a promíchejte a poté odstraňte z tepla.
 - Ve střední misce připravte směs ricotty, parmazánu, vejce, soli a pepře.
 - Potřete dno zapékací mísy rajčatovou omáčkou.
 - Přidejte plátky cukety na omáčku. Mohou se překrývat nebo je můžete umístit vedle sebe.
 - Na cuketu nalijte omáčku a na ni rovnoměrně rozetřete směs ricotty.
 - Navrch ricotty přidejte nastrouhanou mozzarellu spolu s nasekanou petrželkou a bazalkou.
 - Celé to pakujte ještě jednou.
 - Navrchu byste měli mít plátky cukety, posypané nasekanou petrželkou a bazalkou a mozzarellu.
 - Vložte lasagne do trouby a pečte 40-45 minut.
 - Nakonec pár minut grilujte, abyste získali pěkný zlatý vršek.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček