Jednoduché, a přesto maximálně chutné. Přesně takové jsou tyto domácí těstoviny bez lepku, na kterých si pochutná i ten, kdo nemá problémy s celiakií.
Ingredience:
- 150 g bezlepkové rýžové mouky plus navíc na posypání
- 50 g bramborového škrobu
- 1 lžíce kukuřičné mouky
- 2 lžíce xanthanové gumy
- 1/4 lžičky jemné mořské soli
- 3 velká vejce
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
Postup:
- Všechny suroviny dáme do kuchyňského robota (ručně se těsto tak dobře nevypracuje) a hněteme do hladkého těsta.
- Takto vypracované těsto přendáme na pomoučenou plochu a pomocí rukou hnětene dalších 5 minut.
- Těsto rozdělíme na 4 – 5 stejných částí. Každou z nich na konci lehce stlačíme pomocí konečků prstů a vsuneme do strojku na těstoviny.
- Začneme na nejširším stupni a postupně snižujeme, aby se těsto několikrát rozválelo.
- Když bude těsto lepit, poprášíme ho rýžovou moukou.
- Při zpracování nepoužíváme ta dvě nejmenší nastavení, protože by se mohlo těsto roztrhat, vzhledem k tomu, že není elastické jako to klasické.
- Vyválíme cca 2 – 3 mm silný plát, dáme jej stranou a zakryjeme vlhkou čistou utěrkou, aby nebylo oschlé.
- Zpracujeme i ostatní kusy těsta. Nakonec nastavíme strojek na těstoviny do polohy na nudle a vyválené těsto necháme projet skrz.
- Pokud si na to netroufneme, můžeme pláty těsta jednoduše nakrájet ostrým nožem na 0,5 cm široké proužky.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček